13 Kasım 2016 Pazar

                                                   EN MUTLU ŞEHİR
           En mutlu şehir dendiği zaman öncelikli olarak acaba hangi şehir izlenimini bulundurmakta.Bu şehir benim memleketim olan SİNOP.Küçük,şirin,sıcak bir şehir.Küçük bir limanı,kalesi,ve cezaeviyle tanınan şirin bir şehirdir.4 mevsimin birarada yaşandığı sevimli bir şehir.Denizle ve ormanla çevrili bulunmaz bir şehir.Temiz bir havaya, oksijene sahip bir şehir.Yazı ayrı bir güzel,kışı ayrı bir güzel olan şehir.Kısacası gezilip görülebilecek yerler arasında yer alan en güzel tabikide en mutlu şehir tabikide SİNOP.
Sinop (Hititçe: Sinuwa, Yunanca: Σινώπη/Sinope), Türkiye Cumhuriyeti'nin Karadeniz Bölgesi'nin orta kesiminde bulunan Sinop ili'nin merkezi olan şehirdir. Karadeniz kıyısında, Boztepe Burnu'nun karayla birleşme noktasında yer alır. Sinop Kalesi, tarihi ve turizm açısından kentin en ilginç yeridir. Şehrin merkez nüfusu yaklaşık 49.400'dür.
Sinop'ta yazın birkaç günü haricinde, bütün yıl Nemli ve yağışlı bir iklimi hakimdir.Sinop sahil kuşağında yer aldığı için iklim orada mutedildir. Yağış her mevsimde görülür.
Sinop'un yemekleri:

Mantı (İçi Etli Hamur)
Nokul (üzümlü cevizli, kıymalı ve yoğurtlu)
Pilaki
Kaşık çıkartması
Keşkek yemeği
Islama
Mısır çorbası
Mısır tarhanası
Mısır pastası
Sirkeli pırasa
İçli tava
Katlama
Kabak millesi
Hamursuz tatlı
Muhlama(Kuymak)


Sinop ile ilgili görsel ve kaynaklara aşağıda belirtilen sitelerden de görüntüleyebiliriz.
http://www.sinop.gov.tr/
http://sinop.bel.tr/
http://www.haberler.com/sinop/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder